Родилката, която на 16 април беше транспортирана със самолет Спартан от

...
Родилката, която на 16 април беше транспортирана със самолет Спартан от
Коментари Харесай

Какво е състоянието на родилката, транспортирана със „Спартан” до София

Родилката, която на 16 април беше превозена със аероплан " Спартан " от авиобаза " Безмер " до София, остава в сериозно положение . Това оповестиха от болница " Токуда ", където пациентката беше приета в болница.

Жената има нарушавания в хемостазата , към момента е на апаратно дишане , прави се хемофилтрация и е без индикации за оперативно лекуване , показаха от болничното заведение. Етапната оценка на схващане е без безапелационни данни за такова, допълниха от лечебното заведение. Всички нужни медицински грижи за пациентката се поставят от мултидисциплинарен екип, управителен от проф. Николай Младенов, шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване. 

На 13 април дамата постъпва в болница „ Д-р Иван Селимински “ - Сливен, диагностицирана с отлепена плацента и голяма кръвозагуба, довели до сериозното ѝ положение. Лекарите в сливенската реанимация установяват бъбречна и чернодробна непълнота, което постанова нуждата родилката да бъде превозена до лечебно заведение с по-високо равнище на подготвеност.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР